top of page
Search
  • aalijagic

CPRC online edukacija: Osnovni principi u radu sa djecom!


Centar za istraživanje politika suprotstavljanja kriminalitetu nastavio je sa svojim aktivnostima.


Naime, u petak 22. maja održana je online edukacija pod nazivom ''Uključivanje u pojedinačni ili grupni tretman vaspitnih, obrazovnih, psiholoških i drugih savjetovališta''.

Učesnici online edukacije bili su predstavnici službi socijalne zaštite iz općina: Centar, Vogošća i Novo Sarajevo, te predstavnici Službe za pravne poslove i koordinaciju i Služba za hraniteljstvo, dok su predavači bili Sanela Škaljić, tužiteljica u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, odjel za maloljetnike, te psihoterapeutkinja, osnivačica i direktorica BHIDAPA Mirela Badurina.


Tužiteljica Sanela Škaljić je izlagala na temu ''Odgojne preporuke – Uvod u pojam Provedba odgojne preporuke 'Uključivanje u pojedinačni ili grupni tretman vaspitnih, obrazovnih, psiholoških i drugih savjetovališta'''.


Teme osnivačice i direktorice BHIDAPA Mirele Badurina bile su ''Obilježja razvoja i osnovni principi u radu sa djecom – od znanosti do prakse'', te ''Strategije rehabilitacije (implikacije za pojedinačni i/ili grupni tretman) i strategije uspostave odnosa''.


Učesnici su se na kraju složili kako im eduakcije ovakvog tipa dosta pomažu u svakodnevnom profesionalnom djelovanju.

Comments


bottom of page