top of page
Search
  • Writer's pictureCPRC

Okrugli sto: „Maloljetničko pravosuđe u Bosni i Hercegovini: Duh novih zakonskih rješenja i izazovi

Centar za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu (CPRC) organizovao je Okrugli sto na temu: „Maloljetničko pravosuđe u Bosni i Hercegovini: Duh novih zakonskih rješenja i izazovi u implementaciji“. Okrugli sto je organizovan u Sarajevu, u Hotelu „Sarajevo“, 22. septembra 2015. godine.


Na ovom događaju su učestvovali profesionalci iz oblasti dječije zaštite sa područja Kantona Sarajevo i Grada Istočno Sarajevo. Uvodne prezentacije o prevenciji maloljetničkog prestupništva i maloljetničkom pravosuđu u Bosni i Hercegovini, potakle su diskusiju. Predstavnici institucija i službi koje djeluju u ovoj oblasti iznijeli su svoje stavove i postavili mnoga pitanja u vezi sa izazovima sa kojima se susreću u svom radu.


Okruglom stolu prethodili su koordinacijski sastanci radnih timova iz Kantona Sarajevo i Grada Istočno Sarajevo. Radni timovi su održali sastanke prema svom dnevnom redu, a istima su prisustvovali i predstavnici CPRC-a. Na taj način se doprinijelo razvoju buduće saradnje, a u cilju implementacije Akcionog plana prevencije maloljetničkog prestupništva i rada sa maloljetnicima u sukobu sa zakonom u Kantonu Sarajevu, odnosno Akcionog plana prevencije maloljetničkog prestupništva i primjene alternativnih mjera u gradu Istočnom Sarajevu.


bottom of page