top of page
Search
  • aalijagic

Edukacija u Privatnoj osnovnoj školi ''Bloom'': Prvi put imamo sistem koji je uvezan



U sklopu UNICEF projekta ''Pravda za svako dijete'', koji se realizuje uz podršku vlada Švedske i Švicarske, u januaru su u 81 školi u Kantonu Sarajevo održane edukacije nastavnog osoblja i stručnih službi o ''Programu sekundarne prevencije neprihvatljivih oblika ponašanja i zaštite učenika u osnovnim školama KS''.


Educirano je nešto više od 3000 nastavnog osoblja i stručnih službi.


Edukacija u Privatnoj osnovnoj školi Bloom u općini Stari Grad održana je 20.01.2020., a bilo je prisutno 33 učitelja, nastavnika, te stručna službe škole. Tim za podršku u ovoj školi bile su Samela Alagić i Samra Feriz, dok je supervizorica bila Lejla Osmanagić.


''Sekundarna prevencija omogućava timovima odabir oblika postupka (npr. vrsta programa ili intervencije, korištena sredstva prikupljanja podataka, prikupljene informacije i stepen promatranja), kako bi dali uspješniju i učinkovitiu podršku učenicima. Velika je razlika što prvi put imamo sistem koji je uvezan i koji kontinuirano pruža podršku stručnoj službi škole, a i svim uposlenicima'', objasnila je Samela Alagić, članica Tima za podršku.

bottom of page