top of page
Search
  • Writer's picturePredrag Puharic

Analiza rada i transparentnosti okolišnih inspekcija u Bosni i Hercegovini

Predstavljamo vam istraživački izvještaj „Analiza rada i transparentnosti okolišnih inspekcija u Bosni i Hercegovini“.

Izvještaj je nastao kao rezultat istoimenog projekta koji je u periodu novembar 2022. - april 2023. godine implementirao Centar za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu (CPRC) zajedno sa partnerskim organizacijama (Udruženje „Eko forum“ Zenica, Centar za razvoj civilnog društva u BiH iz Doboja i CIN Sarajevo).


U izvještaju su predstavljeni rezultati analize rada okolišnih inspekcija u Federaciji BiH, Republici Srpskoj i Kantonu Sarajevo, kao i rezultati istraživanja koje pokazuje koliko su građani i predstavnici organizacija civilnog društva upoznati sa radom i transparentnošću okolišnih inspekcija.


Očekujemo da ovaj izvještaj, koji nudi jasne i nedvosmislene preporuke za donosioce odluka u BiH, pokrene inicijative koje će rezultirati poboljšanjem kapaciteta okolišnih inspekcija, kao i razvijenom praksom i mehanizmima saradnje i redovnog izvještavanja javnosti.


Implementaciju projekta „Analiza rada i transparentnosti okolišnih inspekcija u Bosni i Hercegovini“ je podržao Nacionalni demokratski institut u Bosni i Hercegovini (NDI). Ovaj projekat se realizuje u sklopu projekta „Support to Civil Society in the Western Balkans 2021-2023“, koji implementira NDI.


Analiza rada i transparentnosti okolišnih inspekcija u Bosni i Hercegovini_2023
.pdf
Download PDF • 3.96MB

bottom of page